Oxalis

Čaj je vedle vody nejrozšířenějším nápojem na světě. Každý den ho pijí lidé ve všech koutech světa.

Shincha Kirisakura 50 g

Shincha Kirisakura 50 g

Reference : 910225

Select quantity:

345 Kč

Sticks:
Etikets:

Příprava: vodou o teplotě 60°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 4 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.

Čerstvý jarní čaj z oblasti Kagoshima. Jméno dostal podle aktivního vulkánu Sakurajima, což v překladu znamená „Třešňový ostrov“. Tento vulkán se podílel na zformování krajiny a jeho prach přispěl ke zkvalitnění půdy pro pěstování čaje. Kiri pak znamená mlha, která často pokrývá čajová pole. Čajové keře jsou před sklizní stíněny po dobu 10 dnů a tím lístky získají svou typicky smaragdově zelenou barvu. Chuť je jemná, počáteční sladkost se postupně rozvíjí do tónů pistáciových oříšků a je zakončena lehce rostlinnou dochutí.

Příprava: vodou o teplotě 60°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 4 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.

Čerstvý jarní čaj z oblasti Kagoshima. Jméno dostal podle aktivního vulkánu Sakurajima, což v překladu znamená „Třešňový ostrov“. Tento vulkán se podílel na zformování krajiny a jeho prach přispěl ke zkvalitnění půdy pro pěstování čaje. Kiri pak znamená mlha, která často pokrývá čajová pole. Čajové keře jsou před sklizní stíněny po dobu 10 dnů a tím lístky získají svou typicky smaragdově zelenou barvu. Chuť je jemná, počáteční sladkost se postupně rozvíjí do tónů pistáciových oříšků a je zakončena lehce rostlinnou dochutí.