Oxalis

Čaj je vedle vody nejrozšířenějším nápojem na světě. Každý den ho pijí lidé ve všech koutech světa.

Lapacho čaj

Kategorie
Druhy čajů

Čaj indiánů

Lapacho čaj je čistě přírodní produkt pocházející z vnitřní části kůry stromu lapacho. Jeho domovinou jsou lesy Brazílie, Bolívie, Peru, severní Argentiny a Paraguaje.

Lapacho čaj a jeho účinky

Lapacho pročisťuje organismus, startuje imunitní systém, Má pozitivní vliv na játra a ledviny, podporuje trávení, povzbuzuje látkovou výměnu. Zlepšuje prokrvení těla, což má kladný vliv na srdce.

Příprava lapacho čaje

Lapacho čaj připravujeme následovně. Do litru vroucí vody vsypeme 3 lžíce lapacha a na mírném ohni povaříme přikryté asi 5 minut. Následně necháme lapacho čaj odstát asi čtvrt hodiny. Poté scedíme a podáváme.

TIP
Hubei Qu Hao. Jarní čerstvá sklizeň z Číny.