Oxalis

Čaj je vedle vody nejrozšířenějším nápojem na světě. Každý den ho pijí lidé ve všech koutech světa.

Assam Mangalam FTGFOP1 Cl čerstvá sklizeň 2016 1 kg

Assam Mangalam FTGFOP1 Cl čerstvá sklizeň 2016 1 kg

Není skladem

Doprava zdarma

Kód produktu : 20238

Zvolte balení

1 880,00 Kč

Země původu: Indie

Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Tento mladý terroir produkuje jedny z nejkvalitnějších ortodoxních a CTC čajů v Assamu. Čajovníky hybridu Assamica jsou zde vysázeny velmi blízko sebe, čímž dochází k podpoře produkce tipsů.Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy. Nálev se vyznačuje výraznou sladovou vůní. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.

Příprava: vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.

Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy a sladové vůně. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.

Země původu: Indie

Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Tento mladý terroir produkuje jedny z nejkvalitnějších ortodoxních a CTC čajů v Assamu. Čajovníky hybridu Assamica jsou zde vysázeny velmi blízko sebe, čímž dochází k podpoře produkce tipsů.Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy. Nálev se vyznačuje výraznou sladovou vůní. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.

Příprava: vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.

Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy a sladové vůně. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.